Weet Wie Je Eet-formatie in Utrecht

Bericht van 24-10-2015

Utrecht, 24 oktober 2015 - In het kader van onze campagne Nadenken Voor Je Eet Bespaart Dierenleed en Weet Wie Je Eet-campagne hield Bite Back Nederland op zaterdag 24 oktober in Utrecht op de Neude een infostand en sensibiliseerde het voorbij wandelend publiek rondom dierenrechten en veganisme. We hielden ook gedurende 2 uren lang een formatie met confronterende fotoborden om mensen ertoe aan te zetten na te denken over WIE ze eten, en niet wat. Dieren die geconsumeerd worden zijn immers voelende, sociaal levende individuen die een inherente waarde hebben, ongeacht het nut dat ze voor ons zouden kunnen opleveren.

Aan onze infostand vond je heel wat folders rondom verschillende thema's en een uitgebreide keuze aan boeken over dierenrechten, veganisme in het algemeen en kookboeken die je op weg kunnen helpen naar een diervriendelijkere levenswijze.

We hadden ook heerlijk veganistisch gebak zoals cupcakes, bananenbrood, kwarktaarten, cakes en cookies te koop aan onze stand. De opbrengst van deze bakesale was ten gunste van onze goede vrienden van Stichting Melief, een prachtige permanente opvang voor dieren in nood in Duitsland. Meer info op: www.stichtingmelief.nl
We zijn verheugd te kunnen melden dat de opbrengst 190,25 euro was! Stichting Melief kan dit duwtje in de rug heel goed gebruiken.

Dank aan alle sympathisanten, de bakprinsessen – en prinsen, de vrijwilligers die in formatie stonden, die informatie verschaften en de stand verzorgden!

Meer info over onze campagne vind je op: www.biteback.orgof www.varkensleedvlaanderen.be

Diervriendelijke recepten vind je op: www.heerlijkplantaardig.be

Je kan ons helpen dit soort sensibiliseringsacties te ondersteunen: > http://bit.ly/1We3qeF

Weet wie je eet Utrecht

Weet wie je eet Utrecht

Weet wie je eet Utrecht