Vegan Outreach actie in Breda

Bericht van 04-03-2018

Op zondag 4 maart organiseerden wij voor het eerst een vegan outreach actie in Breda en dit werd een groot succes.

Het was erg druk op de Grote Markt en er werden heel veel vruchtbare gesprekken gevoerd door onze outreachers. De focus lag op het voeren van deze diepgaandere gesprekken maar desondanks werden er toch 400 brochures uitgedeeld.

Onze vrijwilligers gaven na afloop aan dat zij enorm veel voldoening hadden gehaald uit al deze gesprekken en ook rustig de tijd konden nemen om mensen door te sturen naar de stand voor nog meer info, de heerlijke baksels en onze iAnimal virtual reality ervaring.

De formatie trok weer heel wat aandacht, met vooraan de 10-jarige Nevaeh. Zij heeft twee uur lang stilgestaan en laten zien dat de jeugd de toekomst heeft.

De bakesale bracht het prachtige bedrag van €174 op en Bite Back zal de helft hiervan doneren aan de opvang Ex-Legkipjes.

Ard Poncin en Remco Goossens maakten het onderstaande leuke videoverslag.

Na afloop van de vegan outreach was er een Charity Diner voor De Nobele Hoeve en Bite Back bij restaurant Loff in Breda. Het restaurant was gevuld met 47 mensen en we genoten van het heerlijke eten en elkaar. Er werd een loterij gehouden met leuke prijzen en er werden maar liefst 299 lootjes verkocht.

Het Charity Diner heeft bij elkaar €1558 opgeleverd en deze opbrengst zal dus 50/50 verdeeld worden onder de 2 organisaties.

Iedereen die heeft meegeholpen, in welke vorm dan ook, willen we ontzettend bedanken!

Helemaal cool ook was het om te beseffen dat er in ons midden een vrijwilliger in de formatie stond die nog maar een maand geleden ons voor het eerst zag tijdens een vegan outreach in Roosendaal. Hij was toen nog vegetariër, kreeg uitgebreide info over de melk- en eierindustrie en was onder de indruk van ons werk. Hij werd inmiddels vegan en activist.

Klik hier voor meer informatie over onze Nadenken voor je eet bespaart dierenleed campagne.