Stille tocht in Utrecht herdenkt slachtoffers dierindustrie

Bericht van 21-12-2021
[vc_row][vc_column width="1/6"][/vc_column][vc_column width="2/3"][vc_column_text]Op zaterdagavond 18 december 2021 organiseerde Bite Back in Utrecht een stille tocht voor de slachtoffers van de dierindustrie. Tijdens deze serene avond wilden we stilstaan bij de miljoenen dieren die elk jaar in Nederland en daarbuiten gedood worden voor voedsel, voor kleding, voor dierproeven of andere doeleinden, en de dieren die elk jaar gebruikt worden voor vermaak of andere redenen.

We vonden het belangrijk om een gezamenlijk moment te hebben met zoveel mensen die zich elk jaar weer inzetten om verschil te maken voor die individuen die leven en sterven in de dierindustrie. “We zien zoveel ergs, dag in, dag uit. En als er één moment is elk jaar waarop we elkaar kunnen zien, kunnen steunen en gezamenlijk herdenken, dan is het wel in december. Het einde van het jaar. Wanneer we terugkijken op de levens die dit jaar verloren zijn gegaan, de levens die we dit jaar hebben kunnen redden en wanneer we kunnen vooruitkijken op hoe we ook het komende jaar weer verschil kunnen maken voor de dieren in de dierindustrie.”, zo sprak Alex Romijn, voorzitter van Stichting Bite Back, de menigte in Utrecht toe.

Aansluitend volgden toespraken van Cynthia Pallandt, fractievoorzitter PvdD bij waterschap Brabantse Delta, en Rowena Vanroy, directeur van Animal Rights. Daarna werd om 19.00 uur aan de tocht begonnen. Via de Stationspassage, Vredenburg, de Janskerk, vervolgens onder de Dom door en via Mariaplaats en Vredenburg liep de groep in stilte - in een langzaam, gepast tempo - door de stad. De deelnemers droegen tijdens de tocht borden en spandoeken met boodschappen en beeltenissen van de individuele dieren in de dierindustrie en fakkels en lichtjes.

Na terugkomst werd nog wat nagepraat alvorens eenieder huiswaarts keerde. Het samenkomen en het lopen van de stille tocht heeft ons goedgedaan. 

Link naar live videoverslag van tijdens de tocht.[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width="1/6"][/vc_column][/vc_row]