Protest tegen de verkoop van bont bij Escada Den Haag

Bericht van 18-10-2008

Den Haag – Een kreupele vos op krukken hobbelde zaterdag 18 oktober door de sjieke Hoogstraat in het centrum van Den Haag. De vos hield zich op bij modezaak Escada die bont verkoopt. Bite Back neemt deel aan een internationale campagne om Escada bontvrij te krijgen. Voor de deur van Escada lag een gevaarlijke wildklem waarmee dieren zoals vossen, wolven, coyotes, wasberen e.d. in het wild voor hun pels worden gevangen. Daarbij lag een bord met de tekst: ‘Bont: trap er niet in!’

Een activiste met microfoon vertelde gedurende de duur van de actie over ’t dierenleed in de bontindustrie en de samenwerking van Escada met de bontindustrie. Het grote fotospandoek met levend gevilde pelsdieren trok de aandacht van de voorbijgangers die geschokt waren bij het zien van de foto’s. Het winkelend publiek was belangstellend, folders werden aangenomen en mensen die meer wilden weten, kregen informatie van onze folderaars.

Irritatie was er bij de filiaalhoudster van Escada die het nodig vond de Bite Back activisten uit te schelden, met medewerking van de door haar opgetrommelde kennissen. Maar de aanwezige politie vond dat we netjes actie voerden en wenste ons zelfs succes. In het straatbeeld is helaas nog steeds veel bont te zien, met name bontkragen van wasbeerhonden. Vooral populair bij jongeren. Ook tijdens en na de actie zagen we bont voorbijkomen in alle variaties en kledingstukken.

Acties zoals Bite Back die organiseert blijven hard nodig om mensen en bedrijven te informeren over de wreedheden van de bontindustrie. Wil je meedoen aan onze anti-bontacties? Meld je dan aan via info@biteback.be voor acties in België, en bij info.nl@biteback.be voor acties in Nederland.