Proefdierhond vraagt in Amsterdam aandacht voor soortgenoten

Bericht van 23-04-2008

Vandaag heeft een proefdierhond in het centrum van Amsterdam aandacht gevraagd voor zijn soortgenoten en andere dieren die jaarlijks weer pijnlijke proeven moeten ondergaan voor cosmetische, toxicologische of wetenschappelijke proeven.
Door het uitdelen van flyers met lijsten van producten die al dan niet getest zijn, hoopt de proefdierhond dat consumenten die producten zullen boycotten die nog steeds dierproeven gebruiken voor hun testen.

Tijdens de ludieke  informatieve actie werden stapels flyers uitgedeeld aan het publiek. De reacties varieerden van neutraal tot zeer positief. Een vrouw kwam ons zelfs nog achterna gerend, want ze wilde wel een stapeltje van die flyers om uit te delen op haar werk.

De actie paste in het kader van Wereldproefdierendag, die jaarlijks op 24 april 'gevierd' wordt. Op deze dag herdenkt men de miljoenen dieren die wereldwijd opgeofferd worden tijdens dierproeven. Veel mensen denken nog steeds dat er geen alternatieven bestaan voor dierproeven, terwijl deze heel goed vervangbaar zijn door bijvoorbeeld in vitro testen, epidemiologische studies en (computer)modellen. Dierproeven zijn juist gevaarlijk voor de mens, omdat ze vaak verkeerde resultaten geven.

Uitgebreide info over dierproeven vind je hier.