International Animal Rights Day: Bite Back doet mee aan grote dierenrechtenbetoging in hartje Londen

Bericht van 09-12-2007

Londen - Naar aanleiding van de Internationale Dag van de Dierenrechten op 10 december, organiseerde de Britse dierenrechtenorganisatie Uncaged op zondag 9/12 een grootschalige demo in het centrum van Londen. Ook enkele Bite Back-activisten waren van de partij om hun solidariteit te betuigen met de dieren, die jaar in jaar uit het slachtoffer zijn van de vlees-, bont-, amusements- en proefdierenindustrie.

Actie voeren voor dierenrechten was nog nooit zo nodig als vandaag. Dit werd al snel duidelijk door de toespraken en de aangrijpende video die aan de betoging voorafgingen. Op een reusachtig scherm werden beelden getoond van katten in proeflaboratoria, kippen en kuikens in de vleesindustrie, olifanten in circussen en andere dieronwaardige omstandigheden. Ook werden videoboodschappen getoond van verschillende buitenlandse dierenrechtenorganisaties, zoals Italië en Brazilië, wat het internationale karakter van deze actie beklemtoonde. Steunbetuigingen kwamen er ook van Queen gitarist dr. Brian May en dichter en schrijver Benjamin Zephaniah.
 
Daarna trok de groep demonstranten het centrum in. Het beloofde een serene optocht te worden: met een kaars in de hand liepen de deelnemers in stilte door de toeristische straten van Londen.  Geen geroep, geen slogans, maar een ingetogen, integere processie van zo’n 400 à 500 activisten die het slechte weer trotseerden om de dieren een stem te geven. Ze wilden hun steun en medeleven betuigen aan de miljarden dieren die elke dag gevangen zitten in te kleine kooien en mishandeld worden in laboratoria, dierenfabrieken en slachthuizen.
 
Ondertussen reed het grote beeldscherm mee op een vrachtwagen, zodat omstanders voortdurend werden geconfronteerd met het dierenleed dat normaal gezien verborgen blijft. Het wordt dan ook de hoogste tijd dat mensen hierover geïnformeerd worden. Samen met dierenrechtenorganisaties van over de hele wereld zal Bite Back zich hiervoor blijven inzetten. Omdat de dieren nog steeds niet worden gehoord. Omdat hun geschreeuw iedere dag opnieuw wordt gesmoord. En omdat hier dringend een einde aan moet komen.
 
Meer informatie over de optocht vind je op www.uncaged.co.uk/news/2007/procession.htm