Food for a better world en demo tegen bont voor een betere wereld voor de pelsdieren

Bericht van 28-11-2009

Driebergen – Wereld Veganisme Dag werd dit jaar in Driebergen gevierd. Standhouders, lezingen, veganistische hapjes, en workshops. Bite Back stond daar een succesvolle uitgebreide info- en verkoopstand. De lezing van Hans Bouma was zeer de moeite waard. Voor diegenen die er niet konden bijzijn, plaatsen we binnenkort de tekst van zijn lezing hier op de website. Volgend jaar zal Wereld Veganisme Dag naar alle waarschijnlijkheid in Amsterdam plaatsvinden, en ook daar zal Bite Back weer actief aan deel nemen.

Vóór deze bijeenkomst organiseerde Bite Back een antibontactie bij het filiaal van McGregor in Zeist. Met hun hoofdkantoor zo dichtbij, konden we niet anders dan luid van ons laten horen dat we het niets vinden dat ze zich niet aan hun eigen bontvrije belofte houden. In de bittere kou scandeerden 18 Bite Backers luidkeels dat McGregor moet stoppen met de verkoop van bont. Waarom doorgaan met de verkoop van bont? McGregor weet heel goed welk dierenleed er aan te pas komt, maar kiest er bewust voor dit dierenleed te verkopen.
In 2007 ging McGregor namelijk bontvrij na een intensieve campagne van Bite Back. Helaas was deze belofte van korte duur want in 2009 hangen er weer net zoveel jassen met bontkragen in hun winkels.

Ook jij kan de pelsdieren helpen door mee te doen aan onze mailactie naar McGregor.