Dode Dierententoonstelling in Amsterdam

Bericht van 10-12-2011

Dierenrechtenorganisaties Ongehoord en Bite Back openden zaterdag 10 december op de internationale dierenrechtendag, de 'Dode Dierententoonstelling'. Met dode dieren (echte, ooit levende, dode dieren!), videobeelden, flyers, een echte varkenskooi en andere confronterende beelden, kon het winkelend publiek kennis maken met de slachtoffers van vleesconsumptie. Een groep van meer dan dertig activisten toonden in witte pakken de dode dieren. Met deze ingetogen, maar confronterende actie vroegen zij de aandacht voor
dierenleed. Ongehoord en Bite Back willen mensen zo aanmoedigen te kiezen voor plantaardige producten.

BITE BACK komt sinds 2003 op voor de belangen van dieren. Zowel in Nederland als in België voeren ze actie tegen dierenleed en prijzen ze plantaardige voeding aan.

20 juni jongsleden publiceerde de nieuwe organisatie ONGEHOORD een onderzoek naar
de Nederlandse varkensindustrie. Nagenoeg alle nieuwsmedia berichtten die dag van de gewonde, kreupele, verlamde en zieke varkens die te zien zijn op het beeldmateriaal.

BITE BACK en ONGEHOORD zetten zich in voor een gelijkwaardige en respectvolle behandeling van dieren. Alle dieren (mensen, honden, katten, koeien, kippen, varkens, ratten en andere soorten) kunnen emoties ervaren, zoals pijn, blijdschap, plezier en angst. Elk dier is een individu met eigen gevoelens, behoeften en interesses. Elk dier wil leven. Om die reden
moedigen de groepen mensen aan om plantaardig te eten.

Marianne Huiberts van Bite Back: “Door geen dierlijke producten te eten, maak ik iedere dag een keuze die letterlijk van levensbelang is voor dieren. Dieren help je pas echt door ze niet op te eten.”

Hieronder een korte impressie van de actie op regionale televisie AT5: