Delicious Dogs zet mensen aan het denken

Bericht van 11-10-2021
[vc_row][vc_column width="1/6"][/vc_column][vc_column width="2/3"][vc_column_text]Op 2 oktober stonden we een middag in het centrum van Eindhoven met een stand van ons merk Delicious Dogs. Voorbijgangers konden proeven van ons uitgebreide assortiment hondenvlees. Biologisch, humaan geslacht, vrije uitloop en natuurlijk mét keurmerk. Met liefde gemaakt en dat proef je! Verbaasde gezichten, mensen die snel doorliepen, maar ook veel goede gesprekken. Er zijn veel - vooral jongere - mensen aan het denken gezet. En dat was de bedoeling; waarom zijn we verontwaardigd als het om hondenvlees gaat maar niet bij varkens, koeien of kippen?

Activist Peter Verhees: “Het mooiste en sterkste van deze actie vond ik persoonlijk toch wel de verontwaardigde blikken die mensen je gaven, wanneer ik vertelde dat de toastjes met paté en de stukjes worst gemaakt waren van hond. Dat was natuurlijk een hele mooie ingang om een gesprek over dierenrechten, ethiek en moraliteit aan te gaan, en ze hierin dus hun eigen hypocrisie laten ontdekken.”

Voor de volledigheid: het vlees was natuurlijk plantaardige smeer- en grillworst. Een geslaagde, effectieve actie die we zeker gaan herhalen, ook elders in het land. Meedoen? Meld je dan aan als activist. [/vc_column_text][vc_video link="https://youtu.be/UZczx1FkKdk"][vc_column_text] [/vc_column_text][/vc_column][vc_column width="1/6"][/vc_column][/vc_row]