Circusactie voor circus Althoff in Zeist

Bericht van 24-10-2010

Zondag 24 oktober protesteerde Bite Back met vijf activisten bij
circus Althoff, dat was neergestreken in Zeist.Het circus had onder andere een act met koeien en honden. Geen wilde dieren dus. Maar Bite Back is voor vermaak zonder dieren en is van mening dat dieren beter verdienen. Een dier hoort niet gedwongen te worden kunstjes uit te halen voor de mensen.

Tijdens de actie konden we diverse voorbijgangers en circusbezoekers informeren over het circus door middel van het uitdelen van flyers. Sommige van de bezoekers maakten nog een praatje met ons want ze wilden wel meer weten over het dierenleed achter het circus. Diverse voorbijgangers staken ook de duim naar ons op en gaven te kennen het met ons eens te zijn.

Helaas vond het circuspersoneel het op een gegeven moment nodig ons te intimideren. En kinderachtig bezig te zijn door ons spandoek uit onze handen te trekken en dergelijke. Natuurlijk laten wij ons hierdoor niet van de wijs brengen en zullen we blijven doorgaan met dit soort acties totdat circussen met dieren tot het verleden zullen behoren.