Bite Back solidair met gevangen Oostenrijkse dierenrechtenactivisten

Bericht van 09-07-2008

Brussel - Woensdagochtend 9 juli stonden Bite Back activisten in hartje Brussel voor een solidariteitsdemo voor de gevangen gehouden Oostenrijkse dierenrechtenactivisten.
In het Bastion gebouw op het Marsveldplein 15 bevindt zich ook de Oostenrijkse Ambassade.

Meer informatie over deze zaak vind je hier.
Naast de Belgische inlichtingendienst en de politie waren ook BELGA en een Oostenrijks persagentschap aanwezig om verslag uit te brengen van onze actie. Tegen het einde van de demonstratie kwam er een Oostenrijkse delegatie naar beneden om onze brief voor de Oostenrijkse ambassadeur te ontvangen. Ook was er een gesprek tussen Benjamin Loison van Bite Back en de persvoorlichter van de ambassade.

Vrijheid ontnomen

Afgelopen maandag besliste een Oostenrijkse rechtbank dat er voor alle tien gevangen gehouden Oostenrijkse dierenrechtenactivisten een verlenging van hun voorarrest van 2 maanden komt. De Oostenrijkse justitie wil overduidelijk de gehele dierenrechtenbeweging in Oostenrijk kapot maken. En daarvoor zetten ze alle beschikbare middelen in.
Vermoedelijke reden: naar aanleiding van een nieuwe antiterrorismewetgeving wil de Oostenrijkse overheid financiële schade – toegebracht door onbekenden – aan dieruitbuitende bedrijven e.d. verhalen op legaal en geweldloos opererende dierenrechtenactivisten!  Na het uitpluizen van in beslag genomen fotoarchief, computers en alle mogelijke documenten, is er nog steeds geen concrete aanklacht neergelegd tegenover de verdachten. De Oostenrijkse justitie wil dierenrechtenactivisten laten opdraaien voor de daden van een ander zonder dat ze met duidelijke bewijslasten tegenover de verdachten afkomen. 

Deze zeer bedenkelijke en verwerpelijke gang van zaken stuit op veel verzet. We merken wereldwijd een neerwaartse spiraal van repressie tegenover dierenrechtenactivisme. Voor Bite Back is het onacceptabel dat geweldloze activisten op één grote hoop worden geveegd samen met terroristen, maffia en criminelen.

Bite Back  informeert de media over deze zaak, ondersteunt de Oostenrijkse schrijfacties, petities en de gevangenen, en we protesteren bij de Oostenrijkse ambassades in Nederland en België.

Hieronder enkele bekende personen en organisaties die eveneens protest aantekenen: http://www.vgt.at/actionalert/repression/prominente/index_en.php

Kom op voor de mensenrechten van dierenrechtenactivisten!

Stuur vandaag nog een mail voor de Oostenrijkse dierenrechtenactivisten.