Bite Back protesteert bij winkels met bont in Amsterdam

Bericht van 21-11-2009

Een groep actievoerders van Bite Back protesteerde zaterdag 21 november in de PC Hooftstraat bij de winkels van Max Mara, Scapa en McGregor. Deze drie winkels verkopen nog steeds bont in hun collectie. Scapa en McGregor waren eerder bontvrij gegaan, maar zijn gezwicht onder het nog steeds alom aanwezige bont in vele wintercollecties en lopen terug met de rest mee.

De eerste winkel waar de activisten protesteerden was Scapa. Met spandoeken, posters en flyers met informatie werd het voorbijkomend publiek geïnformeerd over de verschrikkingen in de bontindustrie. Voorbijgangers reageerden enthousiast op onze actie en wensten ons veel succes. Na 45 minuten bij Scapa gingen we op naar de volgende winkel: het was nu de beurt aan McGregor. Twee jaar geleden beloofden zij nog bontvrij te gaan, maar helaas verkopen ze weer terug bont. We riepen hen op om zich aan die beloften te houden. Omdat McGregor twee vestigingen heeft in de PC Hooftstraat, gingen we na deze vestiging naar de tweede. Ook daar gingen we door met oproepen om een bontvrij beleid te voeren. Reacties waren zeer positief. Een mevrouw was het geheel met ons eens en gaf ons spontaan een donatie voor de campagne. Ook reageerden vele mensen positief op onze vraag om via onze website met de e-mailactie mee te doen.

Ook bij Max Mara gingen we weer pontificaal voor de deur staan. De voorbijgangers waren hier ook zeer te spreken over onze actie. Een vrouw die voorbij kwam wenste ons succes en was het geheel met ons eens. Daarom ging ze bij Max Mara bij de deuropening staan en riep naar binnen, naar de manager, dat ze fan was van Max Mara kleding, maar dat bont toch echt niet kan.

Ondanks de leuke reacties moesten we helaas ook constateren dat er toch veel mensen met bontkragen langslopen. Vaak weten ze niet eens dat het om echt bont gaat. Een ding is zeker: de winkels hebben wel luid en duidelijk gehoord dat vele mensen het met ons eens waren. Nu maar hopen dat ze snel bontvrij gaan: wij gaan in ieder geval door tot dit het geval is. 

Wil jij meehelpen om deze bedrijven over te halen om te stoppen met de verkoop van bont? Hier kan je meedoen aan onze mailactie naar McGregor , onze mailactie naar Max Mara en de mailactie naar Scapa.