Bite Back ondersteunt reddingsactie verwaarloosde husky's

Bericht van 26-10-2003

Een tijdje terug kreeg Bite Back te horen dat Heidi Bosmans en Paul van Lierop snel een goede thuis zochten voor 25 verwaarloosde husky’s. De honden zaten al geruime tijd zwaar verwaarloosd (ergens achteraf) bij een particulier.

Gedurende anderhalf jaar zorgden Heidi en Paul voor eten, drinken, beschutting, vaccinatie en castratie van de dieren. Ze klopten al verscheidene keren tevergeefs voor hulp aan bij diverse instellingen en instanties. Bite Back ondernam direct actie, plaatste een oproep op het internet & bemiddelde bij het vinden van geschikte opvanggezinnen.

 

Met de hulp van Alex Romijn (van www.denatuur.nl), stichting La Gula Lupis en Husky in Nood Nederland konden in eerste instantie 6 honden geplaatst worden op verschillende opvangadressen in Nederland. Later kwamen we in contact met de Duitse organisatie Nothilfe für Polarhunde. Zij zijn gespecialiseerd in de opvang van husky’s. Op zondag 26 oktober jl. kwamen zij met bussen, transportkooien, dierenarts en gespecialiseerde vrijwilligers naar Belgisch-Limburg om daar de overgebleven 18 husky’s op te halen. De Duitse tv-zender WDR maakte opnames voor het zondagmiddagprogramma ‘Tiere suchen eine zuhause’. Nothilfe für Polarhunde beschikt over een terrein van 25 ha in het Zwarte Woud. Daar kunnen de husky’s op adem komen, zich naar hartelust uitleven en krijgen alle verzorging, aandacht en liefde die ze nodig hebben. Nu zullen geschikte opvangadressen worden gezocht.

 

Bite Back ondersteunt ook de oproep van Heidi Bosmans voor de start van een dierenpolitie in Noord-Limburg. Dit in navolging van de dierenpolitie in Sint-Truiden. Een gespecialiseerde dierenpolitie kan immers doeltreffend handelen en ingrijpen bij meldingen van dierenverwaarlozing en mishandeling.

 

Bite Back wenst Heidi en Paul te bedanken voor hun belangenloze hulp aan deze dieren. Zij keken niet weg van het lijden van deze honden en hebben (met succes) alles in het werk gezet om het leven van de honden drastisch te verbeteren en hen een zonnige toekomst gegeven. Weerom een voorbeeld hoe je ook als particulier een wezenlijk verschil kan betekenen voor de dieren!