Bite Back Nederland voert actie op KRO ledendag

Bericht van 31-05-2015

Harderwijk, 31 mei 2015 - Terwijl wereldwijd het bewustzijn groeit over het leed dat schuilgaat achter het houden van dolfijnen in gevangenschap, houdt de KRO haar ledendag vandaag in Dolfinarium Harderwijk. Tijd voor actie aan de deuren dus, en om de KRO leden te sensibiliseren.

Welke boodschap zendt KRO hiermee uit aan haar 443.000 leden? Beroofd van hun vrijheid, gedegradeerd tot clown om onder dwang mensen te vermaken met kunstjes. In een dolfinarium leren we niets over hoe dolfijnen leven, over hun complexiteit, over hun bijzondere eigenschappen. Een dolfinarium is bovenal een pretpark en heeft alles te maken met commercie en niets met dierenwelzijn of educatie. Dolfijnen zijn niet geschikt om in gevangenschap te leven.

We zonden KRO een brief met uitgebreide uitleg hierover. Een reactie bleef uit. Ook bijna 1.000 bezorgde burgers stuurden KRO een protest e-mail. Resultaat: een beknopte reactie dat KRO het te laat vond het programma nog aan te passen. Elke inhoudelijke reactie bleef achterwege als ook enige toezegging van een toekomstige samenwerking met het Dolfinarium af te zien.

Daarom staan we vandaag tijdens de KRO ledendag voor de poorten van het Dolfinarium met een flyeractie. En overigens ook één dag eerder, 30 mei, tijdens de ledendag van collega-omroep NCRV.

Bite Back Nederland voert actie tijdens KRO ledendag