Bite Back geschokt over dood van 2 chimpansees bij ontsnapping dierentuin

Bericht van 03-11-2020

Dierenrechtenorganisatie Bite Back is geschokt en verdrietig over het doden van de chimpansees Mike en Karibuna na een ontsnapping van dieren in dierenpark Amersfoort. Bite Back eist dat er een grondig onafhankelijk onderzoek wordt gedaan: of dit drama niet voorkomen had kunnen worden, en of de dieren verdoofd hadden kunnen worden. Ook hoopt de organisatie dat dit incident leidt tot de fundamentele discussie of dierentuinen nog wel passen in onze samenleving.

Woordvoerder Alex Romijn: "Nu iedereen zelf weet hoe een lockdown aanvoelt, is het des te logischer om ook stil te staan bij de lockdown die dieren in gevangenschap continu ervaren. Een dierentuin is gewoon niet meer van deze tijd. Een plan tot een einde van deze instituten is nodig. Dieren zijn er niet voor ons amusement en verdienen de vrijheid."
Woordvoerder: "We moeten fundamenteel anders omgaan met dieren en de natuur. Laten we het goede voorbeeld geven door dieren niet enorm te beperken in onnatuurlijke omgevingen ter vermaak van het publiek. Dierentuinen zijn een fossiel van een oude omgangsvorm met natuur en dieren. "

Lees hier meer over wat er mis is met dierentuinen.