Bite Back anti-bontactie Rotterdam

Bericht van 02-02-2013

Rotterdam, 2 februari 2013 - Dat bontkragen mode zijn, is in een stad als Rotterdam duidelijk zichtbaar. Op een drukke zaterdagnamiddag actie voeren in het centrum van Rotterdam werpt zijn vruchten af: ook die dag maakten we weer heel veel mensen bewuster. Veel mensen zien namelijk voor het eerst in hun leven een protest tegen bont en de fotoborden, fotospandoeken of beelden. Niet iedereen die een bontkraag draagt is namelijk op de hoogte dat 1. ze echt bont dragen 2. van het dierenleed in de bontindustrie.

Na een gesprek met de Bite Back voorlichters en na het zien van de videobeelden of fotoborden gingen er een twaalftal bontkragen direct af! En nog meer mensen die beloofden thuis de bontkraag te zullen verwijderen omdat de kraag ingenaaid in hun capuchon zat. Doel van deze acties is om mensen te bewegen geen bont meer te kopen en hun bontkraag af te doen. Door met een bontkraag te blijven rondlopen stimuleert men de vraag naar bont. Het zorgt er bovendien voor dat bont nog meer geaccepteerd raakt.

De Bite Backers kregen heel wat voor hun kiezen: van apathische onverschilligheid, agressie, steunbetuigingen, tot mensen die daadwerkelijk tot tranen toe geroerd waren na het zien van de foto's en beelden. Zelfs enkele jonge bontdragers complimenteerden ons met de actie. Ze vonden het goed dat we er stonden, bleven lang met onze activisten aan de borden of spandoeken praten waar ze antwoorden op hun vragen kregen. Des te mooier is het dan als men na afloop van zo'n gesprek te horen krijgt dat dit hen aanzet geen bont meer te kopen en de bontkragen thuis verwijderen!

Bite Back anti-bont actie Rotterdam

Bite Back anti-bont actie Rotterdam