Beestachtige moord schokt Amsterdam! CSI-team snelt ter plaatse

Bericht van 03-10-2009

Amsterdam – De luxe PC Hooftstraat in Amsterdam vormde zaterdag 3 oktober het lugubere decor van een Crime Scene Investigation. Voor de winkels van Scapa en McGregor zijn vermoorde pelsdieren gevonden. Getuigen zagen de vermoedelijke daders deze winkels binnenrennen. De omgeving werd grondig onderzocht door het CSI team dat een aantal forensische specialisten op deze weerzinwekkende moorden zette. De politiediensten wilden nog geen verdere mededelingen doen, behalve dat de verdachte winkelketens banden zouden hebben met de ‘bontmaffia’.

Bite Back voerde deze zaterdag actie tegen bont. Er werd een ‘Crime Scene’ in de PC Hooftstraat neergezet naast de winkel van Scapa, die na hun bontvrije belofte nu helaas weer echt bont verkopen. Voor de dieren laten we dat natuurlijk niet gebeuren: daarom kwamen 12 activisten van Bite Back in actie bij deze winkel. Tijdens de actie werden borden omhoog gehouden en druk geflyerd om de voorbijgangers te informeren. Bij Scapa stonden de activisten een uur lang. Tijdens de actie was er een cameraman van de lokale TV-zender AT5 aanwezig die alles vastlegde.

Eveneens in de PC Hooftstraat bevindt zich McGregor, een winkel die zich ook schuldig maakt aan de moord op pelsdieren. De twaalf activisten verhuisden hun hele hebben en houwen naar deze winkel en er werd opnieuw een uur geprotesteerd. Borden met teksten zoals: ’60 nertsen aan het gas voor een bontjas’ en borden waarop afzichtelijke foto’s te zien zijn van opengereten honden en konijntjes - helaas alledaagse praktijken - en een vocale opheldering per megafoon maakten het Amsterdamse publiek duidelijk waarom wij hier stonden op onze vrije zaterdagmiddag.

Onze laatste locatie van deze middag was een andere vestiging van McGregor, wederom in de PC Hooftstraat. Ook daar bleven we een uur voor de winkel staan om iedereen, en vooral McGregor, goed duidelijk te maken dat bont toch echt niet kan.

We kregen vele positieve reacties. Sommige omstanders bleven een tijdje geschokt staan kijken naar de borden en knikten ons dan vriendelijk toe. Het gebeurde regelmatig dat automobilisten langzamer gingen rijden en hun duim opstaken. 
Hoewel Scapa en McGregor eerder schriftelijk verklaard hebben bontvrij te gaan, braken ze hun beloftes. Middels het protest hopen we dat deze winkels zich weer gaan houden aan de beloften die ze eerst maakten om geen bont meer te verkopen.

Protesteer ook en doe mee met onze mailactie naar McGregor!