Actie tegen pro-bontbeleid van Max Mara en McGregor in Amsterdam

Bericht van 19-09-2009

De periode van koude komt er aan en dat betekent dat de winkels weer bont gaan verkopen. Tijdens onze actie was nog niets te merken van de kou: het was immers nog zomers warm. Een tiental activisten demonstreerden op deze actiedag in de PC Hooftstraat in Amsterdam. Eerst was Max Mara aan de beurt. Deze winkelketen verkoopt nog steeds bont in haar collectie. Onze actie kaderde trouwens in de internationale week van acties tegen deze winkels om hen te bewegen te stoppen met de verkoop van bont en met hun steun aan deze vreselijk gruwelijke industrie.

De actie verliep zeer goed. De mensen waren allemaal overwegend positief. En we konden veel flyers uitdelen. Voorbijgangers stonden even stil om zich te laten informeren. Ook voorbijrijdende auto's, motoren, brommers of fietsers deden hetzelfde of reden langzaam langs om te zien waar we voor stonden. Sommigen wilden graag een flyer om meer te weten te komen over dit onderwerp.

Na anderhalf uur protest bij Max Mara was het tijd om bij McGregor te staan. Ondanks hun bontvrije verklaring zijn ze dit jaar weer begonnen met de verkoop van echt bont, reden te meer dus om weer actie te voeren. De activisten positioneerden zich wederom voor de winkel. En ook daar konden we de bezoekers van de winkel en de voorbijgangers goed informeren.

Tijdens de actie waren er veel mensen die de duim opstaken en ons succes wensten met de acties. Een welkome ondersteuning kwam van een voorbijganger die een aanzienlijke donatie deed voor onze acties. Hier waren we natuurlijk erg blij mee.

Kortom: het was een goede actiedag! Binnenkort zullen we wederom bij de winkels Max Mara en McGregor staan. Totdat ze bontvrij gaan!

Ook jij kan ons helpen door naar Max Mara te schrijven. Zeker doen.