Vriend of voedsel?

We behandelen niet alle dieren op dezelfde manier. We aaien katten, maar eten koeien. We knuffelen honden, maar slachten varkens. Maar varkens zijn volgens onafhankelijke, wetenschappelijke onderzoeken echter minstens even slim en gevoelig als honden. Bovendien voelen alle dieren pijn en hoeven we helemaal geen dieren te gebruiken om een fijn leven te leiden. 

Per dag worden er 1,6 miljoen dieren in Nederland gedood. Kun je je dat voorstellen? Het is een duizelingwekkend getal. Achter dat getal schuilen individuen met een eigen karakter en het vermogen om te lijden. Individuen die emoties hadden en zochten naar de mogelijkheid om soorteigen gedrag te kunnen uiten. Helaas werden ze geboren in de vee-industrie. Nu staat de dag dat ze geslacht worden al vast op de dag dat ze geboren worden. Hun korte leven - want dieren komen amper in de buurt van hun natuurlijke leeftijd - bestaat uit beperking, manipulatie, pijnlijke behandelingen en stress.

Dieren hebben een waarde op zich, ongeacht het eventuele nut voor de mens. Dieren zijn levende, voelende wezens die net zoals mensen in staat zijn om pijn, angst en stress te ervaren. Het is een eenvoudige keuze om te beslissen niet mee te werken aan deze sector, door te kiezen om geen producten van dieren te gebruiken. We kunnen als mens immers prima zonder dierlijke producten leven.

Download onze brochure voor meer informatie.

Eenmalige donatie
Maandelijkse donatie
Ja ik wil jullie steunen:
€ 0,00 / € 10.000,00
Ander bedrag:
Liever zelf overmaken? Dat kan naar IBAN: NL71 TRIO 0390 9793 76
De door jou verzonden gegevens behandelen we met uiterste zorg. Alle gegevens worden via een beveiligde verbinding verzonden.