Boete of subsidie?

378 miljard euro. Dat is het bedrag dat de landbouw aan subsidies ontvangt uit het Gemeenschappelijk Landbouwbeleid (GLB) van de EU. Een groot deel daarvan gaat naar de vee-industrie. Tegelijkertijd vliegen de misstanden binnen de vee-industrie ons om de oren. Waarom gaat daar zoveel geld naartoe?

Een deel van het geld gaat naar het systematisch mishandelen van dieren. Een melkveehouder krijgt bv. 20% van zijn inkomen geheel uit subsidie. Een ander deel van het geld gaat naar commercials voor het promoten van dierlijke producten en de verdere intensivering van de veesector. Volgens onderzoek van Varkens in Nood begaat alleen al de Nederlandse dierindustrie zo’n 2,7 miljard (!) overtredingen per jaar. En wanneer het de sector even tegenzit (bv. een boycot door Rusland van Europese producten of tegenvallende verkoop), dan schiet de overheid of de EU te hulp. Geen enkele andere sector wordt zo de hand boven het hoofd gehouden als de veesector. 

Een gezonde sector heeft geen subsidies nodig. Een eerlijke sector gaat niet zo met dier en mens om. Een slimme overheid investeert in duurzame vleesvervangers op plantaardige basis, biologische (vegan) landbouw en plantaardige zuivelalternatieven. 

Ook jij, de consument, kunt helpen door te kiezen voor veganistische producten!

Eenmalige donatie
Maandelijkse donatie
Ja ik wil jullie steunen:
€ 0,00 / € 10.000,00
Ander bedrag:
Liever zelf overmaken? Dat kan naar IBAN: NL71 TRIO 0390 9793 76
De door jou verzonden gegevens behandelen we met uiterste zorg. Alle gegevens worden via een beveiligde verbinding verzonden.