Programma

Elke week kondigen we twee nieuwe workshops aan die gaan plaatsvinden tijdens de Animal Liberation Gathering. Deze worden ook hier geplaatst.

Er zal een Nederlandstalig programma zijn, evenals een Engelstalig programma. Op elk moment zullen er dus minstens twee workshops plaatsvinden.

SHAC - Drukcampagnes 

Taal: Engels
Tom Harris, schrijver van het fantastische boek ''Your Neighbour Kills Puppies'' (ook te verkrijgen op de Gathering) en één van de personen achter het SHAC Justice Project zal komen spreken over de meest intensieve en globale campagne die de dierenrechten-/dierenbevrijdingsbeweging ooit gekend heeft: Stop Huntingdon Animal Cruelty. 

De campagne groeide al snel uit tot een wereldwijde beweging tegen dierproeven.

Kom luisteren naar een onwijs inspirerende en interessante lezing over de campagne, de staatsrepressie die volgde en wat we van deze campagne kunnen leren. 

Wil je effectief campagnevoeren en leren van voorgaande campagnes? Dan mag je deze lezing écht niet missen!

Kippenbevrijding: hoe verder?

Taal: Engels
Alleen al in Nederland worden er ongeveer 100 miljoen kippen gehouden. Het kan dus zomaar voorkomen dat je plots de mogelijkheid hebt er een paar te redden, op welke manier dan ook... 

Maar hoe ga je met deze dieren om? Hoe hanteer je ze en hoe zorg je voor ze? Welke eerste hulp kun je verlenen en welke hulp en zorg hebben ze op de lange termijn nodig? 

Als je ook maar iets voor kippen wil betekenen, dan is deze Engelstalige workshop van Ex Legkipjes een échte aanrader.

Spoorzoeken naar jagers

Taal: Nederlands
Tijdens deze workshop leer je van alles over de jacht op groot wild (ree, zwijn, edelhert) en hoe je de jacht(hutten) kunt opsporen.

De workshop zal worden gegeven door iemand van het voormalige GroenFront! Met een intensieve campagne hebben zij zich jarenlang ingezet tegen de jacht. Denk daarbij aan het opzetten van geweldloze, directe acties en een jachthutten meldpunt waarop meer dan 1500 jachthutten zijn geplaatst. Nog geen jaar na de start van de campagne gaven boswachters te kennen dat het aantal jachtsabotages flink is gestegen sinds de lancering.

Ook nu zijn er nog kaarten online waarop gevonden jachthutten geplaatst kunnen worden. Deze workshop is dan ook erg handig als je wil bijdragen aan de strijd tegen de jacht.

Let op: de workshop zal buiten plaatsvinden, waarbij je het bos in gaat. Neem dan ook wandelschoenen mee als je wilt deelnemen.

Effective Advocacy

Taal: Nederlands
Als academisch psychologisch onderzoeker doet Mariëlle Stel (mede auteur van het artikel ''Reducing Speciesism: An Intervention to Change People’s Attitudes and Behavioral Intentions'') onderzoek naar het verkleinen van de psychologische barrières op weg naar het veganisme. Uit onderzoek blijkt namelijk dat mensen wel bereid zijn om minder dierlijke producten te consumeren, maar dat er nog veel factoren zijn die ervoor zorgen dat ze de stap niet nemen.

Tijdens de lezing zal Mariëlle hier op ingaan. Vanuit de onderzoeken die ze heeft gedaan, zal ze je voorzien van allerlei praktische tips om effectiever te zijn in het voeren van gesprekken over veganisme.

Doe je aan outreach, voer je gesprekken met familie/vrienden of online over veganisme of doe je mee aan acties voor dierenrechten? Dan ga je deze lezing onwijs interessant vinden! 

The Biocentric Vegan

Taal: Engels
Vanuit België komt Veganarchy een lezing geven met de titel The Biocentric Vegan. In deze lezing staat het intersectioneel veganisme centraal.

Leer alles over het herkennen van onderdrukking in verschillende vormen, maar ook hoe je drogredenen en vooroordelen in gesprekken kunt identificeren.

Uiteraard zal de lezing niet enkel het probleem bespreken, maar ook de oplossing: hoe crëer je een veiligere omgeving voor jou en je mede-activisten? Hoe zet je de theoretische kennis om in situaties die zich in het echt voordoen? En hoe ontwikkel je jezelf verder rondom dit onderwerp? 

Kortom: een onwijs interessante lezing die perfect past bij het streven naar een wereld zonder onderdrukking, uitbuiting en uitsluiting van eenieder.

Mindfulness voor activisten

Taal: Nederlands
Als er één ding is waar activisten op voorbereid moeten zijn, is het dat er vaak negatieve reacties op je af komen. Scheldpartijen, dierenleed en soms zelfs geweld.

De meesten kennen dan ook wel verhalen van actievoerders die uitvallen omdat ze het niet meer aankunnen, een burn-out krijgen of erg aangeslagen zijn.

In deze workshop van Jan Kees zal er dieper op dit thema worden ingegaan. Je leert hoe je met de stress die bij activisme komt kijken om kunt gaan en vooral ook hoe je een burn-out kunt voorkomen. 

Een echte aanrader wanneer je van plan bent om lang actief te blijven voor dierenrechten en beter voor jezelf wilt zorgen. 

Historie van het DierenBevrijdingsFront

Taal: Engels
Al sinds jaar en dag komen sluipen er midden in de nacht actievoerders langs stallen, proefdiercentra en jachthutten. Met gevaar voor eigen vrijheid proberen ze dieren te bevrijden, economische schade toe te richten en dierenleed naar buiten te brengen.

Maar waarom doen ze dit? Werkt het? En wat zijn de gevolgen? Dit en meer nemen we onder de loep in een lezing over de geschiedenis van het Nederlandse DierenBevrijdingsFront.

Een niet te missen lezing, indien je interesse hebt in de geschiedenis van de dierenbevrijdingsbeweging!

The Practice of Direct Action

Taal: Engels
269 Libération Animale staat bekend om indrukwekkende en confronterende directe acties. De bezettingen van slachthuizen en acties waarbij ze dieren bevrijden hebben veel aandacht kunnen genereren. 

In deze workshop nemen ze je mee op reis door hun verhaal. Hierin leer je meer over hun geschiedenis, strategieën en hoe ze zich hebben kunnen ontwikkelen tot een sterke organisatie die directe actie verdedigt als een revolutionaire kracht in de antispeciecistische strijd. 

Een workshop die je niet mag missen wanneer je zoveel mogelijk effect wil hebben als activist in de strijd voor dierenbevrijding. 

Initiatief van