Eten op de gathering

Al het eten is veganistisch. Het ontbijt, de lunch en het avondeten zal daarnaast ook volledig biologisch zijn. Heb je speciale allergieën? Laat het ons dan even weten.

Kosten
Ontbijt, lunch en diner is tegen donatie met een richtprijs van €8,50 per dag. Kun je dat niet missen? Dan is minder ook prima! Heb je wat meer te besteden? Geef dan ook meer, zodat Le Sabot uit de kosten komt en ze dit project kunnen voortzetten!

Snacks
Tussen de maaltijden door kun je in de kantine ook terecht voor (veganistische) snacks. Deze zijn apart geprijsd en kun je direct daar betalen.
Le Sabot
Het eten zal verzorgd worden door actiekeuken Le Sabot. Een idealistische Nederlands-Duitse keuken, gerund op non-hiërarchische wijze, door activisten. Zij koken volledig veganistisch en biologisch op locatie in samenwerking met de groep waar ze voor koken.

Wist je dat het woord sabotage afkomstig is van het Franse woord voor klomp ('Le Sabot')? Om machines te stoppen gooiden de arbeiders hun houten klompen erin.

Le Sabot heeft als speerpunt het belang om te strijden tegen uitbuiting, en probeert daar een steentje aan bij te dragen door te koken op evenementen en demonstraties die opgezet zijn vanuit activistische stromingen.
Het koken gebeurt dus vanuit een politieke motivatie en niet om winst te maken. Wanneer er meer geld binnenkomt dan nodig zal dat worden gedoneerd aan idealistische projecten.

Zoek je zelf nog een kookgroep voor jouw event of demonstratie? Neem dan zeker even contact met ze op!

Initiatief van