Camping tot Vrijheidsbezinning

De Animal Liberation Gathering zal plaatsvinden op de camping ''tot Vrijheidsbezinning'' in Appelscha. Om je een beter beeld te geven bij de camping zelf, schrijven we er graag wat meer over.

Ben je na het lezen van deze tekst enthousiast geworden en wil je gaan kamperen of het event van jouw organisatie op de camping houden? Bekijk dan snel de website van de camping voor de mogelijkheden! 
De camping
Onder activisten is deze (alcoholvrije) camping een waar begrip: opgezet voor en door anarchisten runt men de camping op basis van puur idealisme. Daardoor is er altijd ruimte voor activistische stromingen om events te organiseren. Door het hele jaar heen zijn er dan ook tal van events. 

Op de camping is een kantine, evenals een bibliotheek. Daarnaast is er een grote zaal met podium. Voor de kinderen zijn er enkele speeltoestellen en het terrein is direct verbonden met het bos. Ook zijn er meerdere toiletten en douches aanwezig. 
Geschiedenis
In 1933 werd het aardappelveld waarop de huidige camping gelegen is aangekocht door de anarchistische beweging, opdat er een eigen plek was waar het jaarlijkse Pinkster-evenement gehouden kon worden. Sindsdien kun je er dan ook elk jaar, met uitzondering van enkele jaren gedurende de tweede wereldoorlog, terecht voor de Pinksterlanddagen: een event vol workshops en lezingen over anarchisme en verwante activistische bewegingen.
De omgeving
De camping is gelegen aan de rand van het nationaal park Drents-Friese Wold. Je loopt dan ook direct vanaf de camping het bos in. Heerlijk dus om een stukje te gaan wandelen. In het dorp zelf kun je terecht voor de nodige boodschappen.

Kom je met de auto en is het warm weer? Dan mag je het Canadameer niet missen, waar je kunt zwemmen in een mooie natuurlijke omgeving.

Initiatief van