Mondo Verde: hoe staat het er nu mee?

Bericht van 24-06-2024
Sinds de vrijgave van ons rapport over het dierenleed in Mondo Verde is er veel gebeurt. De eerste ontwikkelingen zijn goed, maar er is nog een lange weg te gaan! Hieronder de eerste reeks aan updates:
We hebben een bezwaarprocedure aangespannen tegen de export van leeuw Mannie. Er is een park in Nederland waar hij heen kan dat veel beter geschikt is dan het attractiepark in Jakarta. Dus wij blijven ons verzetten tegen de verhuizing naar het ondermaatse park in Jakarta! Deze procedure loopt nog.
Om te voorkomen dat Mannie tussentijds verscheept gaat worden, hebben we ookeen kort geding aangespannen. Ook dit loopt nog. Spannend!
De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft aangegeven dat ze bij een inspectie meerdere zaken uit ons rapport hebben kunnen constateren.
Het rapport van de NVWA is doorgestuurd naar de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Het is nu aan de RVO om handhavend op te treden.
Het rapport ligt inmiddels ook bij de verantwoordelijke directie van het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit.
Sinds de vrijgave van het rapport hebben meerdere oud medewerkers contact met ons opgenomen met nieuwe informatie en beelden. Dit zijn we op het moment druk aan het verwerken. Er blijven schokkende verhalen boven komen.
De Partij voor de Dieren Limburg heeft een protestactie opgezet bij Mondo Verde op 7 juli. Ga vooral, als je kan!
Er lopen Kamervragen vanuit de Partij voor de Dieren.
De gemeenteraad van Landgraaf heeft unaniem een motie van treurnis over het park uitgeroepen.
En achter de schermen loopt er natuurlijk nog veel meer. 

We blijven doorgaan om ons in te zetten voor deze dieren! Blijf onze pagina's in de gaten houden voor meer informatie, we verwachten enkele interessante ontwikkelingen de komende weken!

Wil je het rapport lezen? Klik dan hier.
Wil je de petitie tekenen? Klik dan hier.
Klik hier om voor deze campagne te doneren
pawpointer-right