Schenkingen en erfenissen

Met spraakmakende acties en informatieverstrekking op straat, maakt Bite Back een verschil voor de dieren. Jij kunt ons helpen om dit te blijven doen en een betere wereld te creëren voor de dieren. Met een (periodieke) gift of schenking kunnen wij onze activiteiten doorzetten of uitbreiden ten goede van onze strijd voor de totale bevrijding van de dieren. Met jouw nalatenschap maak je zo zelfs na jouw dood nog een verschil voor de dieren.

Schenkingen

Periodieke gift

Steeds meer mensen kiezen ervoor om tijdens hun leven een verschil te maken voor de dieren. Tegenwoordig is het mogelijk om een schenking te doen zonder een notariële akte. De overeenkomst is nu te regelen via een formulier van de Belastingdienst. Met dit formulier leg je vast dat gedurende minimaal 5 jaar een vast bedrag wordt geschonken aan Stichting Bite Back. Deze giften zijn volledig aftrekbaar van de belasting.
Lees hier meer over bij de belastingdienst.
Benieuwd naar jouw fiscaal voordeel? Bereken het hier.

Indien je via deze regeling wilt schenken, vul dan de ingevulde overeenkomst in en stuur deze op naar: Stichting Bite Back, Postunit 8505 Europalaan 22-24, 3526 KS Utrecht
Wij vullen het verder in en sturen je een exemplaar terug.

De periodieke gift kan ook betaald worden met een automatische incasso. Hiervoor kun je dit formulier invullen en het naar ons toesturen met de schenkingsovereenkomst. Of vul ons ledenformulier in.

Nalatenschap

Het is mogelijk om in jouw nalatenschap te regelen dat je erfenis in zijn geheel of gedeeltelijk naar het werk van Stichting Bite Back gaat. Doordat Bite Back een algemeen nut beogende instelling (ANBI) is hoeft er geen belasting – oftewel successierechten – betaald te worden op de erfenis. Zo komt jouw nalatenschap geheel ten goede van de activiteiten die wij ontplooien voor de dieren.

Legaten

Bij de notaris kun je een zelfgekozen bedrag nalaten aan Stichting Bite Back in jouw testament door middel van een legaat. Erfgenamen zullen dan de rest van de nalatenschap verkrijgen. Stichting Bite Back zal niet aansprakelijk zijn voor eventuele schulden uit de nalatenschap.

Erfenis

In je testament kun je Stichting Bite Back tot je (mede)erfgenaam benoemen. In het testament beschrijf je hoe groot het deel is dat toegewezen wordt aan Bite Back. Je kunt zelf bepalen hoeveel personen of organisaties je in jouw testament opneemt. Het is ook mogelijk om Stichting Bite Back als enige erfgenaam te bestempelen.

Jouw persoonlijke wens

Je nalatenschap gaat over jouw wensen. We vinden het belangrijk dat we je correct informeren, indien je graag een bijdrage aan ons wilt nalaten.
Je kunt ons steeds contacteren via 085 1054 196 of info@biteback.nl