Actie op Utrecht Centraal in het kader van #WODEF2024

Bericht van 31-03-2024

Afgelopen zaterdag was het tijd voor #WODEF2024 . Wereldwijd werd er actie gevoerd, onder de naam World Day for the End of Fishing, om het leed in de visserij aan de kaak te stellen.

In Utrecht kwamen we met een prachtige groep gemotiveerde activisten samen om de stem te zijn voor deze (vaak vergeten) dieren. En niet zonder succes: in de uren die we op het Stationsplein hebben gestaan hebben we onwijs veel gesprekken gevoerd.

Toegegeven: er is nog een lange weg te gaan. Niet iedereen was het ermee eens dat vissen gevoel hebben óf zelfs maar als individuen kunnen worden gezien, maar dit was niets vergeleken bij het aantal flyers dat we hebben kunnen uitdelen en het aantal hoopvolle gesprekken dat we hebben kunnen voeren .

En die gesprekken zijn belangrijk om bewustwording bij te brengen:
- Wist jij bijvoorbeeld dat er nauwelijks regelgeving en controle is voor het doden van vissen? Daardoor kan bijna alles met deze dieren gedaan worden.
- Of dat door drukverschil de ingewanden en de ogen soms uit de vis komen?
- Wist je dat het op zout leggen van palingen vergelijkbaar is bij het veroorzaken van brandwonden bij mensen?
- Wist je dat de aantallen vissen die er gevangen worden zo enorm zijn, dat ze enkel in kilo's bekend zijn en niet eens in hoeveelheid dieren?
- Wist je dat het wereldwijde gemiddelde aan bijvangst ongeveer 40,4% is?

Bedankt aan iedereen die erbij was!
Hopelijk zien we elkaar de volgende keer weer!

We willen graag onze strijd voor de vissen uitbreiden. Help jij ons daarbij?
Kies er dan voor om vrijwilliger of donateur te worden.

Bekijk onze campagne-pagina hier.